Mail från Lekterapeut Mats Hildén Barn och Ungdomskliniken på Falu lasarett

Hallå! Vill bara skriva lite om våran helt fantastiska Clownverksamhet som vi har här i Falun. Vi får besök 12 gånger per år av clownerna och det är så uppskattat av precis alla och då menar jag barnen/ungdomarna samt föräldrar och personal på avdelningen dagvården och mottagningen.

Det blir en speciell känsla den dagen clownerna kommer det känns på avdelningen när både barn och föräldrar börjar fråga redan på morgonen när kommer dom! Och vi som Lekterapeuter kan ju få vara med på helt magiska ögonblick när vi går med clownerna runt och träffar barnen jag menar vi ser ju barnen så ofta när det är jobbigt för dom och då att få se samma patient lysa upp och skratta och ha roligt gör ju att detta känns så fantastiskt att kunna få erbjuda clownerna!

Måste bara få berätta en episod från förra gången som Professor Kokovsky och Fjodor var hos oss när jag fick höra dagen efter av ett barn och en förälder att dom hade skrattat så dom hade ont imagen långt in på kvällen då kan jag säga att man har haft ett helt MAGISKT clownbesök om det känns så till och med på kvällen! Detta med Clownerna är en av dom viktigaste sakerna som vi kan erbjuda dessa barn tycker jag att man verkligen kan säga efter att ha fått vara med här i Falun dessa 10 år som Clownerna har varit hos oss och spridit en sån massa glädje och en sak till som vi aldrig får glömma deras otroliga engagemang och proffsighet att kunna möta dessa barn och föräldrar som är på sjukhus och har det jobbigt då är det inte bara att gå in och vara lite rolig då kan det bli väldigt fel, det är där yrkeskunnandet och proffsigheten kommer in hos våra clowner!!

Dom kan verkligen komma in i ett rum och läsa av precis vad som kan göras och inte göras och det känns så skönt och det är därför som det blir så bra och magiska möten när dom är här!

Med Vänlig Hälsning Mats Hildén Lekterapeut Barn och Ungdomskliniken Falu lasarett 79182 Falun