I måndags besökt Curo Falu Lasarett

I måndags besökte vi Falu Lasarett och träffade där Överlekare Mats Hildén på lekterapin. Att besöka de verksamheter vi ger era bidrag till är en viktig del av vårt arbete. Allt för ofta hörs i media om hjälpverksamheter som inte utfört sina åtaganden eller där pengar gått till annat än till de ändamål som bestämts. Vi vill veta att de bidrag som ges till olika verksamheter verkligen används som tänkt och att dessa verksamheter sköter sina åtaganden så som är bestämt. Är någon från föreningen på resande fot så svänger vi ofta förbi när vi passerar ett sjukhus och ställer frågor om den verksamhet vi stödjer. Du kan nedan ta del av Mats ord om Clownverksamheten på Falu lasarett.

En annan viktig del av utdelning av bidrag är vikten av ge till de som inte själva har resurser. Därför har vi på Curo fortsatt att inkomstpröva dem som söker bidrag så att era bidrag verkligen ska gå till behövande. Vi ordnar inga egna rehabiliteringsveckor då vi ju aldrig vet hur många sökande som uppfyller inkomstkraven och kan därför aldrig veta om vi kan fylla och utnyttja en hel kurs. Vi köper enskilda platser och betalar i efterskott så att vi vet att platsen verkligen har använts. Självklart ska de som söker bidrag genom Curo inte behöva betala en medlemsavgift för att få möjligheten till ett bidrag, de är ju redan hårt ansatta och har nog av andra utgifter att lägga sina resurser på.

"Mail från Lekterapeut Mats Hildén Barn och Ungdomskliniken på Falu lasarett
Vill bara skriva lite om våran helt fantastiska Clownverksamhet som vi har här i Falun. Vi får besök 12 gånger per år av clownerna och det är så uppskattat av precis alla och då menar jag barnen/ungdomarna samt föräldrar och personal på avdelningen dagvården och mottagningen.
Det blir en speciell känsla den dagen clownerna kommer det känns på avdelningen när både barn och föräldrar börjar fråga redan på morgonen när kommer dom! Och vi som Lekterapeuter kan ju få vara med på helt magiska ögonblick när vi går med clownerna runt och träffar barnen jag menar vi ser ju barnen så ofta när det är jobbigt för dom och då att få se samma patient lysa upp och skratta och ha roligt gör ju att detta känns så fantastiskt att kunna få erbjuda clownerna! Detta med Clownerna är en av dom viktigaste sakerna som vi kan erbjuda dessa barn tycker jag att man verkligen kan säga efter att ha fått vara med här i Falun dessa 15 år som Clownerna har varit hos oss och spridit en sån massa glädje och en sak till som vi aldrig får glömma deras otroliga engagemang och proffsighet att kunna möta dessa barn och föräldrar som är på sjukhus och har det jobbigt då är det inte bara att gå in och vara lite rolig då kan det bli väldigt fel, det är där yrkeskunnandet och proffsigheten kommer in hos våra clowner!!
Dom kan verkligen komma in i ett rum och läsa av precis vad som kan göras och inte göras och det känns så skönt och det är därför som det blir så bra och magiska möten när dom är här! Så vi vill på detta vis Tacka Curo så mycket för att dom gör detta möjligt för oss att erbjuda våra patienter denna guldkant på sjukhusvistelsen!
Med Vänlig Hälsning Mats Hildén & Helena Knutas Lekterapeuter Barn och Ungdomskliniken Falu lasarett"