Vad händer med planerade rehabiliteringsresor

Vi har de senaste veckorna pratat med många oroliga bidragstagare gällande deras planerade rehabiliteringsvistelser.

Alla som blivit beviljade rehabiliteringsvistelser kommer att ha dessa kvar att utnyttja när det blir möjligt och säkert att genomföra dessa igen. I värsta fall kan det bli ändringar till annan enhet om det är så illa att anläggningen inte längre kan ta emot er.

Alla beviljade rehabiliteringsvistelser förlänger vi giltighetstiden på med ytterligare ett år. De är alltså giltiga i 18 månader istället för 6 månader.

Alla resande till Estland och Polen under våren och sommaren har nu fått sina vistelser inställda och kommer framöver att kunna boka in nya datum.

Alla som har blivit beviljade vistelser på rehabiliteringshem inom Sveriges gränser ombeds kontakt respektive enhet för att se hur deras vistelse påverkas och när rehabiliteringen kan genomföras.

Curo riktar ett stort tack till Peters Buss, Byberg & Nordin samt Vegaresor för deras fina och smidiga hjälp att omboka eller avboka våra bidragstagares planerade resor.

Vi har också tagit några viktiga beslut för vår verksamhet på hemmaplan.

Curo har flera i personalstyrkan som finns inom riskgruppen vid smitta och har därför sedan början av denna vecka all personal arbetandes med vår insamling hemifrån. Vi har tyvärr inte längre möjlighet till en fast telefontid utan ber er att lämna namn och telefonnummer på vår telefonsvarare så ringer vi tillbaka så fort vi kan.

Behoven av stöd och hjälp till de cancerdrabbade av vilka många finns i riskgrupper är nu än större och vi kommer att göra allt vi kan för att hitta bidragslösningar som passar på individnivå.