Verksamheter

Verksamheter

Här kan du läsa mer om några av de verksamheter Curo bidrar med stöd till. Dessa satsningar och stöd är självklart långsiktiga, med målet att hjälpa de cancersjuka genomgå sin mycket besvärliga sjukdomstid och få kraften och styrkan tillbaka. Denna hjälp är livsviktig och behovet stort i ett läge där samhället i många fall inte har resurser att hjälp. Under flikarna hittar du information och löpande uppdateringar om de större verksamheterna.

Clown- och Målarverksamheter

Clown- och Målarverksamheterna på sjukhusens barnavdelningarna är en fantastik verksamhet som inte bekostas av sjukvården.

Läs mer ...

Rehabilitering och eftervård

Allt som är så viktigt för läkande men som samhället idag inte hjälper till med och tar ansvar för.

Läs mer ...

Studier gällande Clownverksamhet inom sjukvården

Här kan du ta del av de forskningsstudier Lotta Linge har gjort gällande clownverksamhet inom sjukvården.

Läs mer ...

Cancerföreningar

Det är en ära för oss på Curo att få stödja så viktiga verksamheter som dessa föreningar ägnar så mycket tid och kraft åt.

Läs mer ...

Alla Behandlingshem / Hospice

Alla Behandlingshem / Hospice

Klicka på rehabiliteringshemmet så länkas du vidare till deras hemsida.

Axlagården, Umeå 090-156800
Ligger naturskönt i stadsdelen Backen i Umeå och liknar mer ett hem än ett sjukhus. Vi erbjuder bland annat vård i livets slutskede, konvalescens och eftervård av svårt sjuka. Här finns medicinsk kompetens och utrustning för att lindra smärta, illamående och ångest.

Badhotellet, Tranås 0140-46200
Rehabiliteringsveckor vår och höst. Rekreationsveckor för bröstcancerbehandlade eller gynekologisk cancerbehandlade kvinnor samt prostatacancer behandlade män. Tillfälle till sköna promenader i vacker natur.

Bräcke Västergård, Göteborg 031-502500
På Bräcke Västergårds helhetsvård har vi i liten skala försökt forma en god miljö för vård av människor i livets slutskede, med den engelska hospicerörelsen som förebild. Vi har plats för 10 gäster.

Hospice Gabriel, Lidköping 0510-85500
Här får du vård för kropp och själ i en positiv och hemlik miljö. Hospice har 9 vårdplatser och erbjuder lindrande vård vid sjukdomsförlopp då ingen botande vård är aktuell. På Hospice Gabriel betraktas den sjuke som gäst. På enheten finns även plats för den sjukes anhöriga och vänner.

Kålltorps Hospice, Göteborg 031-3660550
Våren 2012 flyttade Kålltorps Hospice till nybyggda lokaler nära Kaggeledstorget. Egna rum med bäddsoffa för gäster som vill övernatta. Alla rum har balkong eller uteplats. Sinnenas trädgård skapar en lugn utemiljö. Spa-rummet ger möjlighet till taktil beröring och bad.

Living Food/Levande Föda & Raw Food, Värmland 0570-461022, 070-6443722
På kursgården Living Food Institute i Värmland, 4 mil väster om Karlstad i Klässbol får du djupgående kunskap om maten livingfood, som är en mer lättsmält och mer näringsrik variant av rawfood. Kursen följer Ann Wigmores erfarenheter om stärkande/läkande kost och livsstil.

Levande föda Skeppsgården, Valdemarsvik 0493-41425
På ostkusten 7,5 mil söder om Norrköping. Prova en livsstil som står för framtiden, ekologi och medvetenhet. Kosten är vegetarisk, näringsrik, snabbalanserande och ger Dig en ny syn på hur Du kan påverka Ditt liv med vad du äter.

Loka Brunn Hotel & Spa, Grythyttan 0591-63100
Naturen, magin, mystiken och de vackra lokalerna samt ett fantastiskt badhus med Spa-avdelning gör Loka Brunn till en ledande rekreationsanläggning.

Lydiagården, Höör 0413-69250, Anette Andersson 0708-255 001
Drivs nu av Solklart Vård. Cancerrehabilitering är åter på programmet och på deras hemsida kan ni hitta veckoplaneringen för att söka något som passar just er.

Masesgården, Leksand 0247-12231
Klassiskt hälsohem där nästan allt ingår. God vegetarisk mat, uppvärmd pool, massage och kroppsvårdsbehandlingar. Gediget kursprogram.

Mellannorrlands Hospice, Sundsvall 060-5311055, 073-2746320
Är en specialiserad vårdenhet för inneliggande vård av de allra svårast sjuka som befinner sig i livets slutskede. Byggdes 2006/07 speciellt för ändamålet med särskilt hänsyn till de sjukas specifika behov av kroppslig, psykisk, social och andlig/existentiell art.

Mössebergs Kurort, Falköping 0515-43304
Den onkologiska rehabiliteringen, inriktas på att öka individens välbefinnande och möjlighet att bearbeta sin livssituation. Vi har bland annat intensiv lymfbehandling.

Rehabcenter Sfären i Bergshamra, Stockholm 08-7911418
Onkologisk rehabilitering.Rehabiliteringen anpassas efter din individuella förmåga och dina behov och grundas i och utgår ifrån metoder som har stöd i vetenskap och beprövad erfarenhet.Rehabiliteringen innefattar alla livets dimensioner såväl fysiskt, psykiskt, socialt och existentiellt. I den onkologiska rehabiliteringen är du med i en grupp på max 8 deltagare. Du ges möjlighet till återhämtning och reflektion samt att dela tankar och funderingar med andra i liknande situation. Kvällstid har du möjlighet att pröva på keramik samt till en låg självkostnad njuta av massage.

Sandra Spa, Pogorzelica, Polen
Vackert belägen vid Östersjökustens strand. Sandra Spa hör till de mest moderna och komfortabla anläggningarna i Västpommern. Varje årstid bjuder på obegränsade möjligheter till varierande avkoppling förenad med läkande, avslappnande och rehabiliterande behandlingar. Läs mer om vårt Nya upplägg under fliken Rekreationsresor.

Selma Spa+, i Sunne - Sveriges första spa
Välkommen till Selma Spa i Sunne, ett av Nordens största spahotell som välkomnar både konferenser och privatgäster. Med fokus på wellness erbjuder vi avkoppling, träning, spabehandlingar, god mat och dryck - det vi kallar Mjölksyra & Champagne. Ladda upp med en spaweekend i Värmland.

SPA Tervis, Pärnu, Estland
Ett av Estlands mest erkända ställe för kur och avkoppling med lång erfarenhet och ett fantastiskt läge vid Pärnu's berömda sandstrand. Här finns allt i behandlingsväg och massor av extra möjligheter att sköta om sin kropp. Pärnu är en pärla vid Östersjöns ostkust.

Saxnäsgården, Vilhelmina 0940-37721/22/23
Saxnäsgårdens kurhotell och rehabilitering är en modern anläggning som ligger vackert belägen vid Kultsjöns strand med utsikt över Marsfjälletsmassivet.

Varbergs Kusthotell, Varberg 0340-629800
Kurorten är en av Sveriges främsta Spa-anläggningar och ligger strax söder om Varberg. Kroppsbehandlingar, massage och inpackningar. Nu ger vi även bidrag till Kurortsklinikens Medicinsk boenderehabiliteringsprogram. Se separat hemsida www.kurortskliniken.se/fysioterapi/medicinsk-boenderehabilitering.

Varbergs Stadshotell & Asian Spa, Varberg 0340-690108
Vid stora torget i Varberg ligger denna pärla. Charmig sekelskiftsmiljö och tusenåriga asiatiska spa-traditioner. Högst upp med utsikt över havet ligger en fantastisk anläggning för välbefinnande och njutning. Fina nyrenoverade rum och god mat.

Ängsgårdens Hospice, Göteborg 031-7057075
Livskvalitet vid svår sjukdom. Änggårdens Hospice ligger i ett eget hus i Lillhagsparken, omgivet av grönska och natur. Eftersom vi ligger i markplan är det möjligt att sitta på vår uteplats och lätt att komma ut en stund.

Alla Behandlingshem / Hospice

Under de senaste 9 åren har flera hundra bidragstagare valt att åka till Tervis Spa i Pärnu, Estland samt till Sandra Spa, i Pogorzelica, Polen.

Vi fortsätter självklart ge bidragstagare möjligheten till vistelser vid dessa underbara rehabiliteringshem på andra sidan Östersjön.

Vi erbjuder ett veckopaket med helpension, enkelrum och hytt, utvalda behandlingar, transporter till och från er hemort i Sverige. Vi syr ihop resan så att den blir så bekväm och välgörande som möjlig för dig och dina behov. Flera olika resealternativ finns att tillgå och vi samarbetar med flera resebolag för att sy ihop det för dig bästa alternativet.

De som blivit beviljad dessa rehabiliteringsresor erhåller även en egen resekassa om 3000 kr som utbetalas till sitt konto ca en vecka innan resans start.

Vi kommer efter sedvanligt ansökningsförfarande att tillsammans boka tidpunkten för vistelsen. Med detta upplägg ges du friheten och flexibiliteten att på resan förverkliga dina önskemål och drömmar.

På dessa hemsidor www.spatervis.ee/sv och www.sandraspa.pl hittar du utförlig information om dessa anläggningar.
Image

Skänk en gåva

Plusgiro: 647303-7
OCR-inbet Pg: 4983501-0
Bankgiro: 5146-2869
Swish-betalning: 1236908412

Curo Riksföreningen för Cancersjuka

Sjöängsvägen 2
19272, Sollentuna
Tel: 08-720 30 81
Org.nr: 802407-6047
Telefontider Mån-Tors 13-16

Search