Alla Behandlingshem / Hospice

Klicka på rehabiliteringshemmet så länkas du vidare till deras hemsida.

Axlagården, Umeå 090-156800
Ligger naturskönt i stadsdelen Backen i Umeå och liknar mer ett hem än ett sjukhus. Vi erbjuder bland annat vård i livets slutskede, konvalescens och eftervård av svårt sjuka. Här finns medicinsk kompetens och utrustning för att lindra smärta, illamående och ångest.

Bräcke Västergård, Göteborg 031-502500
På Bräcke Västergårds helhetsvård har vi i liten skala försökt forma en god miljö för vård av människor i livets slutskede, med den engelska hospicerörelsen som förebild. Vi har plats för 10 gäster.

Hospice Gabriel, Lidköping 0510-85500
Här får du vård för kropp och själ i en positiv och hemlik miljö. Hospice har 9 vårdplatser och erbjuder lindrande vård vid sjukdomsförlopp då ingen botande vård är aktuell. På Hospice Gabriel betraktas den sjuke som gäst. På enheten finns även plats för den sjukes anhöriga och vänner.

Kålltorps Hospice, Göteborg 031-3660550
Våren 2012 flyttade Kålltorps Hospice till nybyggda lokaler nära Kaggeledstorget. Egna rum med bäddsoffa för gäster som vill övernatta. Alla rum har balkong eller uteplats. Sinnenas trädgård skapar en lugn utemiljö. Spa-rummet ger möjlighet till taktil beröring och bad.

Living Food/Levande Föda & Raw Food, Värmland 0570-461022, 070-6443722
På kursgården Living Food Institute i Värmland, 4 mil väster om Karlstad i Värmskog får du djupgående kunskap om maten livingfood, som är en mer lättsmält och mer näringsrik variant av rawfood. Kursen följer Ann Wigmores erfarenheter om stärkande/läkande kost och livsstil.

Lydiagården, Höör 0413-69250, 
Lydiagårdens modell utgår från dina styrkor och resurser. Syftet med rehabiliteringen är att öka din egen kraft och acceptans genom att ge dig kunskap om hur du kan hantera den nya situationen, öka din självkännedom, finna glädje och livslust samt meningsfullhet i vardagen igen. 

Masesgården , Leksand 0247-64560
Några dagar på Masesgården gör skillnad. Här kan du släppa alla krav och bara vara. Äta vegetarisk mat som får dig att må bra. Komma i form med sköna motionspass, bada i poolen, lyssna på föredrag om hälsa och ta välgörande behandlingar

Mellannorrlands Hospice, Sundsvall 060-5311055, 073-2746320
Är en specialiserad vårdenhet för inneliggande vård av de allra svårast sjuka som befinner sig i livets slutskede. Byggdes 2006/07 speciellt för ändamålet med särskilt hänsyn till de sjukas specifika behov av kroppslig, psykisk, social och andlig/existentiell art.

Mössebergs Kurort, Falköping 0515-43304
Den onkologiska rehabiliteringen, inriktas på att öka individens välbefinnande och möjlighet att bearbeta sin livssituation. Vi har bland annat intensiv lymfbehandling.

SPA Tervis, Pärnu, Estland
Ett av Estlands mest erkända ställe för kur och avkoppling med lång erfarenhet och ett fantastiskt läge vid Pärnu’s berömda sandstrand. Här finns allt i behandlingsväg och massor av extra möjligheter att sköta om sin kropp. Pärnu är en pärla vid Östersjöns ostkust.

The Soul Space, Björkö (södra Väddö) 070-6285365                                                                                                                En totalupplevelse för kropp & sinne. Meditation & Yoga retreat på Lyckhem i skärgården utanför Stockholm. Det är en retreat där du bjuds in att släppa vardagen, landa i kroppen och återfå kontakten med dig själv.

Varberg Kusthotell, Varberg 0340-629800
Här är havet alltid närvarande. I Thalasso-spa med havsvatten såväl som i restaurangen med närlagad mat från hav och inland. Här kan du hämta energi och styrka genom träningspass eller njuta av välgörande stunder i Thalasso-spa. Här finns gott om saltstänkta upplevelser bara 52 steg från havet.

Ängsgårdens Hospice, Göteborg 031-7057075
Livskvalitet vid svår sjukdom. Änggårdens Hospice ligger i ett eget hus i Lillhagsparken, omgivet av grönska och natur. Eftersom vi ligger i markplan är det möjligt att sitta på vår uteplats och lätt att komma ut en stund.