Sagt om Curo

Vi fick igår tilldelade oss ett Curo-brev (utskick) som någon lämnat på mottagningen med frågan vad Curo var för förening, om de var seriösa etc. Karolina skrev ett brev till svar, vilket jag bifogar detta mail. Bästa hälsningar Ann-Charlotte Pellettieri Leg. psykoterapeut Rehabilitering med samtal och yoga. Hej Mona! Vi fick ett brev förmedlat till oss där du undrar om Curo Riksföreningen för cancersjuka är en seriös organisation. Jag som skriver representerar verksamheten Rehabilitering med samtal och yoga som finns på onkologikliniken på Akademiska sjukhuset under verksamhetschef Gunilla Enblad. Vi arbetar hårt för att rehabilitering av personer med cancer ska få det utrymme som behövs inom sjukvården för att ge psykisk, fysisk och existentiell rehabilitering. Vi håller fem samtals- och yogagrupper i veckan, alla fulltecknade med kö, samt en bassängträningsgrupp, dessutom erbjuder vi enskilda samtal med kbt-terapeut eller mindfulnesslärare. Vi planerar att inom kort även starta anhöriggrupper och i framtiden även barngrupper. Vår verksamhet skulle inte vara möjlig att bedriva utan det stöd vi får, och under de senaste 7 åren fått, av CURO. De bidrar med merparten av vår budget, betydligt mer än Landstinget står för. Om vi enbart förlitade oss på Landstinget skulle vi på sin höjd kunna ha en grupp i veckan. Tack vare bland annat Curo kan vi dessutom erbjuda kostnadsfria kurser för deltagarna. Vi som arbetar med Rehabilitering med samtal och yoga på onkologikliniken på Akademiska sjukhuset går gärna i god för att Curo är en mycket seriös organisation som även är generös med bidrag till enskilda sökanden för rekreation eller t.ex. datorer för ungdomar med cancer. Vi har bara gott att säga om dem. Jag hoppas jag med detta gett svar på din fråga. Du är mycket välkommen att höra av dig till oss om du har flera frågor kring detta.

Karolina Schultz Danielsson Projektledare, Rehabilitering med samtal och yoga Onkologikliniken, Akademiska sjukhuset

Curo har stor betydelse för barncancerenheten vid Astrid Lindgrens Barnsjukhus. Under många år har Curo gjort det möjligt för de olika personalkategorierna att uppdatera sina kunskaper genom att ge oss ekonomiskt stöd. Curo har dessutom haft stor betydelse för barnen som vårdas på sjukhuset, som behandlas för olika cancersjukdomar, genom bland annat finansiering av målarverkstad och clownverksamheten.

Inga-Lill Ekström Walin Margareta af Sandeberg Chefssjuksköterska Konsultsjuksköterska innom barncancervård

Vi har flera år haft förmånen att genom Curos försorg kunnat anordna rehabilitering på Lustgården för personer med stort behov av omsorg och omvårdnad. Curo har med sitt engagemang och sin drivkraft gjort stora insatser för Lustgården Mälardalen samt för Hälsolust i Norr. Curo är en förening med en ledning som brinner för sin sak och trots små medel alltid gör sitt yttersta för att ge en hjälpande hand till de drabbade. Vi vill rekommendera Curo i alla projekt där engagemang och medmänsklighet är viktiga ingredienser.

Elisabeth Holmer Direktor Stiftelsen Lustgården Mälardalen

Jag Ewy från Bröstcancerföreningen Johanna i Göteborg vill framföra föreningens varma tack för de 19 000 kr som vi fick till olika projket i föreningen. De kom så bra för vi har haft det speciellt tufft i barngrupperna. Flera av barnens mammor har gått bort o då känns det skönt att våra ledare kan få vidareutbildning i att möta barn i kris Samt att barnen oxå kan få göra bra grejer. Ni betyder så oerhört mycke för både barngrupperna o även de kvinnor som drabbats av Recidiv. Ja hela föreningen. Skickar en tidning så fort den är klar från tryckeriet. Önskar er en fridfull jul.

Ewy Andersson